Ne nasedajte spletnemu oglasu o poceni Tupperware posodi

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

Na družbenem omrežju Facebook je mogoče te dni zaslediti profil Nina Kovač, ki oglašuje posodo Tupperware, ki da jo je mogoče kupiti za vsega dva evra po kosu. V resnici gre za prevaro oz. poskus, da bi od naročnikov pridobili številko kreditnih kartic.

 

“Pred kratkim sem od moža izvedela, da je podjetje Tupperware šlo v stečaj in da so vse preostale izdelke prodajali za samo 2 evra. Ena oseba lahko naroči en komplet, vendar je naša celotna družina izkoristila ponudbo. Naročili smo tukaj … Običajno prispe naslednji dan.”

Tako se glasi sponzorirana objava Facebook profila Nike Kovač, ki skuša uporabnike prepričati, da je mogoče poceni priti do posode višjega cenovnega razreda. Ko uporabnik klikne na povezavo, ki jo oglašuje profil, se mu odpre naročilnica, nato pa je treba vpisati podatke kreditne kartice.

V ozadju gre za prevaro. Profil Nina Kovač je bil namreč odprt le pred nekaj dnevi. Tudi komentarji pod objavo, v katerih domnevno zadovoljni naročniki hvalijo, kako hitro so dobili posodo in kako dobra je, so lažni. Odprti so bili pred nekaj dnevi, slovenščina, v kateri pišejo, pa je okorna in pogosto nerazumljiva. Tudi podjetje Tupperware ni šlo v stečaj.

Edini cilj objave je tako priti do podatkov o kreditnih kartic naročnikov, zato ne nasedajte.

A. V.