Kako pot do Bele krajine najdejo državljani Sierra Leone, Senegala, Kameruna, Konga?

Nezakoniti migranti v Vukovcih pri Vinici (vir: FB)

Policisti novomeške policijske uprave so včeraj oz. v 24 urah skupno obravnavali 100 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še dva tihotapca.

V Preloki in Učakovcih (občina Črnomelj) so obravnavali 21 tujcev. Na območju Brežic pa 72 tujcev, še 7 so jih prijeli pri tihotapljenju.

Na območju Preloke in v Učakovcih so prijeli 7 državljanov Sierra Leone, 5 državljanov Afganistana, 4 državljane Pakistana, po 2 državljana Senegala in Kameruna ter državljana Konga.

Tihotapca so prijeli sinoči, ob 22 uri, na Obrežju, 27-letni državljan Nigerije z urejenim statusom v Italiji, je v vozilu prevažal 2 državljana Kube.

Prav tako na Obrežju so okoli 22. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Hyundai tucson čeških registrskih oznak. 34-letni državljan Ukrajine je v vozilu prevažal 5 državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Državljanoma Ukrajine in Nigerije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, pa še niso zaključeni.

Tako je bilo včeraj v Vukovcih, domačini opozarjajo, da jih tujci “kar nadlegujejo”, da je nujno treba zaostriti migrantsko politiko in uvesti policijo ter vojsko na mejo. Ne pa, da policijo vidiš 1-krat na 2 tedna. (vir: FB)

Na območju Brežic so nezakonite migrante obravnavali v krajih: Obrežje, Loče, Rigonce, Jereslavec, Slovenska vas, Brežice, Dobova in Mala Dolina. Po narodnosti pa so državljani Sirije, Mongolije, Bangladeša, Pakistana, Maroka, Indije, Nepala, Šrilanke, Somalije, Libanona, Egipta, Irana in Afganistana.