Tuji mediji o slovenskem premieru, ki ga preganja policija

Tuji mediji so se v zadnjih dneh razpisali tudi o slovenskem premieru Robertu Golobu, zoper katerega je policija vložila kazensko ovadbo zaradi groženj nekdanji ministrici Tatjani Bobnar, da bo izgubila ministrski položaj, če ne bo odpustila nekaterih ljudi v policiji.

 

Med drugimi je znani časopis Politico poroča, da je Golob zaradi pritiskov na delo vodstva policije utemeljeno osumljen storitve korupcijskega kaznivega dejanja. Ob tem dodaja, da je nekdanja ministrica za notranje zadeve decembra 2022 odstopila z mesta ministrice, ob tem pa razkrila, da je Golob pritiskal nanjo, da bi v policiji odpustila nekatere ljudi.

“Kazenska ovadba je rezultat dveletne policijske preiskave Bobnarjevih navedb. Specializirano državno tožilstvo lahko zdaj vloži neposredno obtožnico, zahteva sodno preiskavo, v kateri se bodo zahtevali dodatni dokazi, ali pa ovadbo zavrže,” poroča časopis.

Znani portal Visegrad24 je v izredni novici poročal, da je “slovenska policija proti skrajno levičarskemu premierju Robertu Golobu podala kazensko ovadbo zaradi korupcije”. “Temelji na obtožbah ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar in načelnika policije Boštjana Lindava o neupravičenih političnih pritiskih Goloba na ministrstvo in policijo,” je zapisal.

Francoska tiskovna agencija APA je poročala, da je bil Golob kazensko ovaden zaradi obtožb o političnem vplivu na policijo.

A. V.