Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu podarila računalnike Osnovni šoli Loka Črnomelj

Slavnostna predaja dvanajstih računalnikov, ki jih je Fakulteta za informacijske študije iz Novega mesta donirala Osnovni šoli Loka Črnomelj. (od leve: mag. Maja Kocjan, glavni tajnik FIŠ, Boštjan Papež, ravnatelj OŠ Loka Črnomelj, dekan prof. dr. Matej Makarovič in prodekanja izr. prof. Urška Fric)

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ) je z donacijo dvanajstih računalnikov Osnovni šoli Loka Črnomelj odgovorila na prošnjo, ki jo je šola objavila junija 2024, s ciljem posodobitve računalniške opreme. Donacija je pomemben korak k izboljšanju digitalnih kompetenc učencev, ki bodo s tem imeli več priložnosti za dostop do sodobnih izobraževalnih tehnologij.

Slavnostna predaja računalnikov je potekala v prostorih fakultete.

Dogodka so se udeležili predstavniki FIŠ, predstavniki Ekošole in ravnatelj OŠ Loka Črnomelj Boštjan Papež, ki se je zahvalil za pomembno podporo pri doseganju strateškega cilja šole, ki bo še dodatno izboljšala učni proces in omogočila učencem dostopnejšo uporabo informacijske tehnologije.

Pomemben odziv na prošnjo šole

OŠ Loka Črnomelj je junija 2024 objavila prošnjo za pomoč pri posodobitvi računalniške opreme, saj se šola sooča z naraščajočimi potrebami po sodobnih tehnoloških rešitvah. FIŠ, prva eko fakulteta v Jugovzhodni Sloveniji, se je na prošnjo hitro odzvala in oblikovala donacijo v sodelovanju s šolo. Donacija bo učencem omogočila boljše pogoje za razvoj digitalnih znanj, ki so ključna za uspeh v sodobni družbi.

Dekan FIŠ, prof. dr. Matej Makarovič, je ob predaji povedal: “Razvoj digitalnih veščin je temelj prihodnjih generacij. Naša fakulteta je zavezana k prispevanju k digitalni preobrazbi v izobraževalnih ustanovah, zato z veseljem podpiramo Osnovno šolo Loka Črnomelj pri njihovih prizadevanjih.” Predstavnica Ekošole in prodekanja za izobraževanje FIŠ, izr. prof. Urška Fric, pa je dodala, da je vloga FIŠ kot prve eko fakultete v Jugovzhodni Sloveniji pomembna tudi pri trajnostnem razvoju v izobraževanju.

Donacija za boljšo prihodnost

V trenutku, ko OŠ Loka Črnomelj odpira vrata nove šole, se soočajo s potrebo po stalnem nadgrajevanju digitalnih učnih orodij. Donacija FIŠ je ključna za učence, saj bo posodobljena oprema omogočila boljše pogoje za učenje in obvladovanje digitalnih izzivov. Ravnatelj Papež je poudaril, da je ta prispevek pomemben za prihodnost njihovih učencev in njihov uspeh na področju informacijskih tehnologij.

A. L.