Bakromobil konec tedna obiskal Stražo, ob tem je izginilo za 5000 evrov bakra

Slika je simbolična.

Praktično ne mine teden, da ne bi bil kje na območju jugovzhodne Slovenije na delu bakromobil, kakor ljudje imenujejo kombije, s katerimi posamezni Romi kradejo in v odkup vozijo baker. Pretekli konec tedna se je bakromobil mudil V Straži.

 

Med četrtkom in petkom je namreč v Straži nekdo vlomil v prostore podjetja ter ukradel bakreno pločevino in električne vodnike. Z vlomom in tatvino je podjetju povzročil za okoli 5000 evrov škode.

Med sredo in četrtkom je na območju Drganjih sel v občini Straža neznanec vlomil v zidanico ter ukradel keramični kamin in dimniško tuljavo. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za več kot 3000 evrov.

V Šmarjeti je v petek, med 19. in 20. uro, nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, vlomil v hišo ter ukradel denar in dve bančni knjižici. Z vlomom in tatvino je povzročil za 3000 evrov škode.

Na Cankarjevi ulici v Novem mestu pa je v nedeljo nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V notranjost mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

A. V.