Je šlo pri odvzemu krav družini Možgan za dogovorjeno akcijo s politiko?

Nezakonit odvzem krav družini Možgan. Je bil dogovorjen s politiko?

Nezakonit odvzem živine družini Možgan iz okolice Krškega so pod drobnogled vzeli novomeški kriminalisti. Ti so na območju Novega mesta in Ljubljane v sredo opravili štiri hišne preiskave, njihova glavna tarča pa naj bi bila veterinarska inšpektorica Danuša Štiglic, je poročal portal 24ur.

 

“V hišnih preiskavah, ki so se izvajale v zasebnih in poslovnih prostorih, so zbirali obvestila in iskali dokaze zaradi suma storitve kaznivih dejanj nevestno delo v službi, ponareditev ali uničenje poslovnih listin in zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic,” so sporočili z novomeške policijske uprave.

Glavna tarča preiskave je neuradno Štigličeva. Ob tem odvetnik družine Možgan Franci Matoz ocenjuje, da je šlo za dogovorjeno akcijo s politiko. “Insinuiralo je na to, da je to inšpektorica storila zaradi tega, da bi pridobila položaj direktorice na Upravi za varno hrano, je dejal.

Matoz je prepričan, da je v odvzem vpletena tudi vladajoča politika. “Elektronsko sporočilo, ki je bilo s strani prijaviteljice takrat poslano tudi poslankam in izvenzakonski partnerici premierja, je kazalo na to, da je šlo za uigrano akcijo zaradi sprejema novega zakona,” njegove besede povzema portal.

A. V.