Kronika: Drzna tatvina v Mirni Peči, vlomi v hiše in avtomobile, kraja koles

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah, pa tudi o drzni tatvini v Mirni Peči. 

 

Na dvorišče stanovanjske hiše v naselju Češence v Mirni Peči so se včeraj dopoldne pripeljali neznanci z osebnim avtomobilom znamke Volkswagen črne barve. Eden izmed neznancev je s pogovorom zamotil stanovalko in jo s pretvezo zvabil iz hiše, drugi pa so v tem času vstopili v hišo, pregledali prostore in našli ter odtujili več izdelkov iz zlata in barvnih kovin v vrednosti okoli 4.200 evrov. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev storilcev.

V Vavpotičevi ulici v Novem mestu je med ponedeljkom in torkom, 7. in 8. oktobrom, nekdo na parkirnem prostoru pred stanovanjsko hišo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med nedeljo in torkom, 6. in 8. oktobrom, je v Jakčevi ulici v Novem mestu nekdo iz odprte kolesarnice stanovanjskega bloka odtujil moško kolo črno rdeče barve in žensko kolo znamke Kilimanjaro sport, bele barve.

Na parkirnem prostoru na Topliški cesti v Novem mestu je sinoči med 18. in 19. uro neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z denarjem, dokumenti in bančnimi karticami. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

Na Kandijski cesti v Novem mestu je v večernih urah nekdo vlomil v poslovne prostore. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Mrčnem selu (Krško) je včeraj med 12.30 in 16. uro neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 2.000 evrov.

A. L.