Volitve v organe KGZS še nikoli niso bile tako pomembne kot letos

Volišče KGZS (vir: kgzs.si)

Danes, v nedeljo, 6. oktobra, med 7. in 19. uro, na 255 voliščih po vsej Sloveniji potekajo volitve v organe Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije (KGZS).

Kje voliti? Vsi člani zbornice so na dom dobili vabilo na volitve oziroma obvestilo, kjer je navedeno, kje se nahaja njihovo volišče.

V volilni imenik fizičnih oseb so vpisani člani KGZS – fizične osebe, ki izpolnjujejo pogoje za obvezno članstvo v KGZS v skladu z 9. členom ZKGZ oziroma so bili na lastno zahtevo sprejeti v prostovoljno članstvo v zbornici.

Vabilo oziroma obvestilo ni obvezno za oddajo glasu na volišče, se pa mora vsak volivec izkazati z osebnim dokumentom.

Fizične osebe lahko glasujejo za svoje predstavnike v svetu KGZS in v svetu območne enote. Koliko svetnikov se voli v svet KGZS iz posamezne območne enote, pa je odvisno od velikosti te območne enote.

Podatki za 7. volilno enoto Novo mesto (zajema tudi Belo krajino) so dostopni na povezavi: kgzs.si

Podatki za 5. volilno enoto Kočevje (zajema tudi ribniško območje) so dostopni na povezavi: kgzs.si

Ostale lahko preverite na povezavi: Volitve 2024 | KGZ Slovenije

Janez Janša je te dni zapisal, da volitve v organe KGZS še nikoli niso bile tako pomembne kot letos. “Ne samo za kmeta in kmetijstvo, ampak za vse, ki živimo v Sloveniji. Odločal bo vsak glas.” Zato je pomembno, da se podpre tisto ekipo, ki bo delala v korist slovenskega kmeta, slovenskega podeželja, Slovenije kot celote in vseh nas, je dodal.

M. D.