Bežal in se zaletel v betonsko ograjo …

Slika je simbolična.

Metliške policiste so včeraj zaposlovali predvsem vinjeni vozniki, ki so se povrh vozili brez vozniškega dovoljenja, dva izmed njih sta tudi bežala.

 

Na območju Dolnje Lokvice so metliški policisti okoli 13. ure ustavili voznico osebnega avtomobila Peugeot 407. Med postopkom so ugotovili, da 34-letnica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,33 miligramov alkohola. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nekaj pred 19. uro na metliški policisti cesti Novo mesto-Metlika opazili voznika osebnega avtomobila Renault clio, ki je vozil nezanesljivo, na vozilu na pa sta bili nameščeni dve različni preizkusni tablici.

Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, potem pa zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v betonsko ograjo in pobegnil. Uspeli so ugotoviti identiteto 16-letnega kršitelja, ki so ga že večkrat obravnavali zaradi kršitev cestno prometnih predpisov. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Ob približno istem času so policisti med kontrolo prometa v Dragomlji vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault clio. Kršitelj svetlobnih in zvočnih znakov, s katerimi so ga ustavljali, ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo po kolovoznih in gozdnih poteh proti Gradacu, kjer so ga ustavili in mu preprečili nadaljnjo vožnjo.

39-letnemu večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so avtomobil zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Za omenjene kršitve določila Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o motornih vozilih in Zakona o voznikih določajo kazen v višini 2000 evrov.

A. V.