Podpis pogodbe za rekonstrukcijo igrišča za mali nogomet v industrijski coni Beti

Vir: občina

V sredo, 18. septembra, sta Danijel Špingler, direktor podjetja BGP GRADNJE, d. o. o. in Martina Legan Janžekovič, županja Občine Metlika, podpisala pogodbo za rekonstrukcijo propadajočega igrišča za mali nogomet v industrijski coni Beti.

Vrednost pogodbenih del znaša 218.811 evrov (z DDV), od tega bo s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport zagotovljenih 100.000 evrov, razliko pa bo zagotovila Občina Metlika iz proračuna 2024.

Z izvedbo investicije bo občina izboljšala pogoje za športno vadbo, rekreacijo, aktivno preživljanje prostega časa in izvajanje ostalih športnih in s športom povezanih aktivnosti.

Investicija predstavlja dvig kakovosti mreže objektov in površin namenjenih športu v in aktivnemu preživljanju prostega časa, dviguje kakovost in uporabnost prostora ter posledično kakovost življenja prebivalcev celotne občine in uporabnikov javnih športnih površin nasploh. Ureditev igrišča za mali nogomet bo ob urejenem košarkarskem in tenis igrišču dopolnila obstoječo ponudbo ter omogočila izvajanje dodatnih športnih aktivnosti na športnih igriščih v IC Beti. Gre za I. fazo ureditve, ki zajema ureditev:

  • igrišča za mali nogomet – cca 1.080 m²,
  • polaganje umetne trave – cca 1.080 m²,
  • postavitev varovalne ograje – cca 190 m,
  • ureditev tribun – cca 80 m sedišč,
  • montaža reflektorskih svetilk,
  • ureditev komunalne opreme in druge gospodarske javne infrastrukture na obravnavanem območju (fekalna kanalizacija, vodovod, elektrika …).

Z občine so sporočili, da je projekt vsebinsko in prostorsko prilagojen potrebam prebivalcev občine Metlika, saj obravnavano območje je v neposredni bližini največjih blokovskih in stanovanjskih naselij ter Vrtca Metlika.

A. L.