Nezakonitih vdorov za 13 avtobusov

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so v zadnjih dveh dneh obravnavali 324 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še  tihotapca, v dveh avtomobilih sta prevažala 21 tujcev.

– Včeraj, v sredo, 18. september: Obravnavali so 168 nezakonitih migrantov, od tega v Preloki (občina Črnomelj) 11, ostalih 157 na območju Brežic.

– V torek, 17. septembra: V Ziljah in Gorenjih Radencih (občina Črnomelj) so obravnavali 6 tujcev, preostalih 139 so obravnavali na območju Brežic.

Na Krasincu so včeraj, v sredo, okoli 5. ure, ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf, bosanskih registrskih oznak. V njem je 30-letni državljan Bosne in Hercegovine prevažal 10 državljanov Turčije.

Kmalu za tem, okoli 7. ure, so na avtocesti pri Dobruški vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Renault scenic srbskih registrskih oznak. V njem je 32-letni državljan Srbije prevaža 11 državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Tri tujce je tihotapec prevažal v prtljažniku.

Državljanoma BiH in Srbije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policijski postopki z obravnavanimi nezakonitimi migranti še potekajo. Znano pa je, da morajo policisti po nalogu vlade, ki s tem krši veljavno zakonodajo, vse tujce, ki izrazijo namero za azil oskrbeti in poskrbeti za njihov prevoz do azilnega doma.

A. L.