Metlika: Podpis pogodbe za ureditev garderob v športni dvorani pri OŠ Metlika

Podpis pogodbe, Metlika, 17. september 2024 (vir: občina)

Včeraj, 17. septembra, sta Marko Jarnević, direktor podjetja TGH, gradbeništvo, trgovina in inženiring, ter Martina Legan Janžekovič, županja Občine Metlika, podpisala pogodbo za ureditev garderob v športni dvorani pri Osnovni šoli (OŠ) Metlika.

Obstoječi prostori garderob, tušev in sanitarnih prostorov v športni dvorani pri OŠ Metlika so dotrajani in nujno potrebni celovite prenove.

Oprema je zastarela in ne ustreza več sodobnim standardom, pogosto pa so potrebna tudi popravila, ki povzročajo dodatne vzdrževalne stroške.

Predmet investicije so prostori skupne površine cca 142 m2, ki zajemajo tri ženske enote, tri moške enote ter dva kabineta. V sklopu investicije bodo obnovljene elektro in strojne inštalacije, sanirani bodo temelji zidu, uredili bodo  toplotno in hidroizolacijo tlaka, zamenjali stavbno pohištvo in vgradili novo pohištvo – klopi z odlagalnimi površinami.

S prenovo želijo omogočiti boljše pogoje za izvajanje pouka športne vzgoje, športno treniranje, rekreacijo in aktivno preživljanje prostega časa.

Vrednost pogodbenih del znaša 298.821 evrov (z DDV). Investicija bo v višini 100. tisoč evrovsofinancirana s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, razliko pa bo zagotovila Občina Metlika.

A. L.