Izjava dneva: “Kdor ščiti mafijo, je tudi sam del mafije!”

Urška Klakočar Zupančič (vir: arhiv)

“Predsednica državnega zbora ovira ustanovitev parlamentarne preiskovalne komisije, ki bi pregledala posle in delovanje slovenske energetike. Kot sem že večkrat dejal – kdor ščiti mafijo, je tudi sam del mafije!”

Tako se je na omrežju X odzval poslanec Žan Mahnič.

Gre za to, da Urška Klakočar Zupančič ponovno blokira preiskovalno komisijo, ki bi preiskovala nečednosti poslovanja znotraj slovenske energetike in “njenega” predsednika vlade Roberta Goloba. Pri tem se sklicuje na mnenje zakonodajno pravne službe državnega zbora.

Hkrati pa je Klakočar Zupančičeva predlagala spremembo zakona o preiskovalni komisiji, katero je zakonodajno pravna služba državnega zbora raztrgala “na prafaktorje”, česar pa Klakočar Zupančičeva ne vidi, ne upošteva, jo ne zanima.

Znani novinar in urednik Bojan Požar pa je na X zapisal: “Viri. Urška Klakočar Zupančič dobila top nalogo od Goloba: Naredi, kakor veš in znaš, ampak te preiskovalke državnega zbora o energetiki ne sme biti. Zaenkrat bo igrala na karto, da parlament (politika) ne sme preiskovati uprav ali nadzornih svetov državnih podjetij.”

A. L.