Burundijec v Ljubljani posilil mladoletnico

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

V uredništvu Nova24TV so prejeli informacijo o posilstvu mladoletnega dekleta, ki ga je zagrešil ilegalni migrant. Po preverjanju pri policiji so se informacije izkazale za resnične. Dejstvo pa je, da Policijska uprava Ljubljana o tem dogodku v dnevnih poročilih, ki jih pošiljajo medijem, ni poročala oz. tega ni izpostavila.

Za Nova4TV pa so včeraj potrdili, da so “v soboto, 3. avgusta 2024, v dopoldanskem času prejeli prijavo suma kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost, ki je bilo po do sedaj zbranih obvestilih storjeno v enem izmed zasebnih prostorov na območju Bežigrada v Ljubljani”.

Izpostavili so še, da so policisti po prijavi oškodovane mladoletne osebe s takojšnjim intenzivnim zbiranjem obvestil in kriminalistično preiskavo ugotovili identiteto osumljenca. Gre za 34-letnega moškega, sicer državljana Burundija z urejenim stalnim bivališčem na območju Slovenije.

Osumljencu so odvzeli prostost, predvidoma včeraj ga naj bi privedli k preiskovalnemu sodniku, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost. Drugih informacij zaradi interesa preiskave in zaščite žrtve s policije niso posredovali.

Vir 

M. D.