V Dalmaciji nadaljujejo z gašenjem obsežnih požarov

Vir: DalmacijaDanas

V Dalmaciji se gasilci tudi danes borijo s požarom, ki je izbruhnil včeraj, v torej, zjutraj pri Skradinu blizu Šibenika. Doslej je zgorelo več sto hektarjev nizkega rastlinja in borovega gozda. Obsežen požar je sinoči izbruhnil tudi v Tučepih blizu Makarske in se zaradi močnega vetra hitro razširil. Posnetki iz Tučepa so strašljivi. Požar je zajel naravni park Biokovo, avtomobile in hiše (vir).

Hrvaška gasilska zveza je sinoči sporočila, da bi se požar pri Skradinu lahko razširil proti Narodnemu parku Krka. Danes pa, da požar pri Skradinu še ni pogašen. Pogoreli so vinogradi in nasadi oljk. Ponoči je ogenj dosegel naselje Dubravice, ki je na pol poti od Skradina do parka. V požaru pri Tučepu pa je sinoči prišlo do eksplozije, poroča portal DalmacijaDanas.

Požar gasi več sto gasilcev. Po besedah gasilskega poveljnika Šibensko-kninske županije je zanje največja ovira hribovit teren. K širjenju požara je pripomogla močna, sunkovita in orkanska burja, veter pa je spreminjal smer, kar je še oteževalo gašenje. Gost dim pa občasno onemogoča gašenje z letali.

Letala pomagajo tudi pri gašenju drugih požarov. Eden je včeraj izbruhnil blizu Zadra in je pod nadzorom.

V gašenje požara v Tučepih so se poleg gasilcev iz splitsko-dalmatinske županije vključili tudi zagrebški gasilci, medtem ko pri boju z ognjem pri Skradinu pomagajo gasilci iz karlovške županije.

Več o požaru v Dalmaciji lahko spremljate na povezavi: (20+) Facebook

A. L.