Kradli računalnike, radie, parfume …

Slika je simbolična.

Medtem ko je veliko ljudi že na dopustu, tatiči ne počivajo. Ta konec tedna so dodobra zaposlovali dolenjske in belokranjske policiste.

 

V Semiču je v petek ponoči nekdo z ograjenega pašnika ukradel cisterno za vodo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 500 evrov.

V naselju Čilpah pri Trebnjem je med sredo in petkom neznanec skozi okno vlomil v pomožni objekt in ukradel prenosni računalnik, električno ročno orodje, tobačne izdelke in prehrambene artikle. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za 2000 evrov.

Med torkom in petkom so v Mavrlenu pri Črnomlju neznanci vlomili v tri počitniške hiše. Iz prvega objekta so ukradli prenosni računalnik, radijski sprejemnik, nakit in ventilator in s tem povzročili za 3000 evrov škode. Iz drugega objekta so odtujili kotel za žganjekuho, motorno žago in električne vodnike. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 3000 evrov. Iz tretjega objekta so odtujili zvočnik, indukcijsko ploščo in suhomesnate izdelke v vrednosti 450 evrov.

V noči na soboto je v Trebnjem nekdo skozi vrata vlomil v prodajalno in ukradel menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1100 evrov škode.

V Dragi pri Šentrupertu je med soboto in nedeljo nekdo iz lesenega pomožnega objekta odtujil živila in pijačo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 200 evrov.

V ponedeljek zvečer je na Otoški cesti v Novem mestu nekdo vlomil v skladišče prodajalne in ukradel parfume. Policisti in kriminalisti so opravili ogled in nadaljujejo z intenzivno kriminalistično preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca.

V sredo je na parkirnem prostoru v Soteski nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice odtujil 40 evrov.

Na parkirnem prostoru prireditvenega prostora v Šmarjeti je v noči na soboto neznanec vlomil v dva osebna avtomobila in s sedežev odtujil torbici z denarjem in dokumenti. Lastnici je oškodoval za okoli 1000 evrov.  

V noči na nedeljo je na parkirnem prostoru v Meniški vasi nekdo vlomil v dva avtomobila in odtujil kovance in zaščitni rolo. Lastnika je oškodoval za 1.00 evrov.

Na parkirišču prireditvenega prostora v Kostanjevici na Krki je v noči je nekdo iz prtljažnika osebnega avtomobila odtujil zunanjo enote klimatske naprave znamke Toshiba.

A. V.