Kulinarični biseri Dolenjske

Raziščite skrite gurmanske kotičke Slovenije, ki ponujajo nepozabna kulinarična doživetja in vas bodo presenetili s svojimi posebnostmi. Za vas smo skrbno izbrali nekaj najbolj zanimivih restavracij iz Dolenjske, ki vas bodo zagotovo prepričale in navdušile.

Ste kdaj že kosili v dvorcu ali okušali domače jedi z modernim pridihom? Imate radi živali, naravo in pristno domačo hrano? Morda ste ljubitelj zelišč in bi bili navdušeni, če bi vedeli, da jih še isti dan naberejo na pašnikih in vam jih postrežejo k jedem? Imate raje zahtevnejšo kulinariko in vas navdušujejo kompleksnosti jedi? Takšna gurmanska doživetja in še mnogo drugih boste našli v darilnih paketih SelectBox. Razvajajte sebe in svoje najbližje s čudovito kulinariko na Dolenjskem! Ne pozabite, ste kar doživite in življenje je eno veliko doživetje!

Dobrote Dolenjske

S pravim kulinaričnim razvajanjem ne moremo nikoli zgrešiti. Najsi bo to razvajanje s partnerjem, nedeljsko družinsko kosilo ali pa večje praznovanje, vrhunske gostilne, ki jih na Dolenjskem praktično ne zmanjka, vedno najdejo pravo kombinacijo okusov, ki bodo predstavljale veliko več kot le še en obrok.

Gostilna Kunst

Si predstavljate užitek vaših brbončic ob kombinaciji domačih raviolov s črnimi tartufi in jurčki, srnino stegno s popečenim krompirčkom ali dimljeno postrv z medenim prelivom? Vse to ob pogledu na dolenjska gričevja, doline in vinograde, ki obrok spremenijo v pravo idilo narave? Vse to boste lahko izkusili v Gostilni Kunst pri Krškem, ki šteje med svoje specialitete sveže domače testenine, šparglje na žaru s panceto krškopoljca in holandsko omako ne manjka pa niti velika izbira skrbno pripravljenih ribjih jedi.

Oštarija

Sveže, sezonske in lokalno pridelane sestavine so vedno tisti as v rokavu, ki kljub svoji preprostosti iz vsake jedi naredijo mojstrovino najboljših okusov. Tega se zavedajo v Oštariji, ki vas bo s tradicijo in novim pristopom zapeljala na nova doživetja okusov. Na vašem krožniku se bodo pri njih lahko znašle jedi tradicije, kot so gratinirana ajdova kaša z jurčki in bučkami ali vas bodo z okusi zapeljali v prefinjenost neverjetnih kombinacij, ki jo predstavlja sulec z zelenimi gozdnimi jagodami. Vse kar morate je, da se sprostite in preprosto uživate.

Grad Otočec

Bi se želeli vsaj za en dan počutiti kot prava grajska gospoda? Na Dolenjskem je možno tudi to! Nepozabno kulinarično izkušnjo si lahko pričarate z obiskom Gradu Otočec, kjer vas bo kuharski mojster, Dejan Pavlič gotovo pustil odprtih ust. Njegove umetnije in celotna grajska restavracija namreč spada v združenje, Chaîne des Rôtisseurs, ki ponazarja umetnost kuhanja, kulturo pitja vina in druženja. To pa pove pravzaprav že vse – v Gradu Otočec boste doživeli celostno izkušnjo prvovrstne hrane, pijače in druženja. Kaj pravite, bi si namesto klasičnega nedeljskega kosila raje privoščili potočne rake ter travniški miks z belo čokolado in malinami? Ali vas premami narastek iz ajdove kaše, dimljenega lososa in bučk z omako iz paradižnika in bazilike? Zdaj veste kje lahko poskusite oboje!

Gostilna Tri lučke

Samo za vas bo v Gostilni Tri lučke ustvarjal visoko priznani chef, Dejan Mastnak, ki v kulinaričen pristop vnaša svežino modernosti in nepredstavljivo kreativo. Bi si želeli poizkusiti goveja lička kuhana v sous vide, sirov štrukelj s korenčkovo kremo? Ali prisegate s tradicijo in bi si za kosilo raje izbrali kislo zelje, domače zelje in sveže pečem kruh? Izbira je vaša.

Gostilna Repovž

V Gostilni Repovž vas bodo razvajali z domačnostjo in pristnostjo tradicionalne kuhinje s pridelki iz lastnega vrta. Na vaši mizi se bodo tako znašli narezki domačih mesnin in sirov, svoje kuharske roke pa so izurili tudi v pripravi najboljše divjačine. Privoščite si ajdove njoke z jagenčkovim ragujem, srnino stegno s krompirjem ali pa narezek iz domačih mesnin in sirov v desetih grižljajih. Poleg okusnih jedi pa vam bodo postregli še z vrhunskimi vini, ki bodo kulinarično doživetje še obogatila.

Ponudniki domače hrane

V kolikor ste ljubitelji domače hrane, bodo na Dolenjskem zadovoljili tudi ta okus. Obiščete lahko Gostišče Koren, ki stoji nekaj sto metrov pod žužemberškimi slapovi in ima čudovit pogled na grad Žužemberk. Že od samega začetka sledijo zastavljeni viziji »kjer je domače zares domače«, zato je na jedilniku le to, kar je trenutno na voljo na kmetiji. Turistična kmetija Pudvoi vas bo razvajala s pristnimi okusi podeželja s pogledom na romantične vinograde. Z jedmi s svežimi zelišči nabranimi na pašnikih pa vas bodo očarali v restavraciji na Ranchu Marina, kjer boste ob dobri domači hrani doživeli pravo podeželjsko pravljico in občudovali konje.

Dolenjska ni poznana le po okusnih dobrotah, temveč tudi po izjemni zbirki vin. Le kaj lahko bolje zaokroži obrok, kot kozarček rujnega? Za popolno doživetje, ki ga lahko z darilnim paketom SelectBox pričarate sebi, svojim najbližjim ali preprosto tistim, ki vam pomenijo največ, kulinarično izkušnjo, ki vam bo še dolgo budila spomine.

Ne glede na to, kaj iščete, boste v sklopu ponudbe SelectBox darilnih paketov na Dolenjskem našli vse, kar potrebujete.


SelectBox je prava oaza adrenalinskih doživetij, wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancem podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!

Vanesa Ugovšek za SelectBox

(Oglasno sporočilo)