V preteklih dneh izsledili in prijeli 82 ilegalnih migrantov

V preteklih dneh (od petka do danes zjutraj, do 7. ure) so slovenski policisti izsledili in prijeli 59 ilegalnih migrantov. S PU Maribor so dodatno sporočili, da so včeraj zjutraj prijeli 21 migrantov in dva vodnika. Skupno je to 82 prijetih v teh dneh.

 

Policisti z novomeške policijske uprave so ta konec tedna izsledili in prijeli 10 ilegalnih migrantov. Ti so se izrekli za državljane Alžirije (5), Egipta (3) in Pakistana (2).

Prijeli so jih v krajih Drašiči, Cerov Log in Kapele.

Območju Kočevja so v naselju Vrt prijeli enega migranta (Iranca in Alžirca), dva pa v Ljubljani.

Na mejnem prehodu Obrežje so v petek popoldne v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak odkrili 5 skritih tujcev (dva Pakistanca in tri Afganistance).

Na območju PU Koper pa so obravnavali 36 migrantov, od tega 32 na območju Ilirske Bistrice.

Iz Maribora pa so sporočili, da je 5 ilegalnih migrantov v petek popoldne izven naselja Tepanje z ukradenim vozilom povzročilo prometno nesrečo. Prišli so iz Bihaća, nato v Sisku ukradli avtomobil, prešli slovensko mejo in na relaciji Ptuj – Ljubljana povzročili prometno nesrečo. Po tej so pobegnili, vseh pet so nato prijeli in vseh pet je takoj zaprosilo za azil. Policija jih je nato odpeljala v azilni dom.

Dodatno sporočilo PU Maribor o 21 prijetih in dveh vodnikih

Dodatno so s PU Maribor danes sporočili, da so včeraj okoli 7. ure v kraju Velika Varnica,  občina Videm, prijeli skupino 21 tujih državljanov, ki je peš, na nedovoljen način prestopila državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo. V skupini je bilo 21 tujcev – 19 Iračanov in dva Turka, od tega 8 otrok. Skupino sta vodila državljan Bolgarije in Turčije, ki jima je bila odvzeta prostost.

V postopku so ugotovili, da je skupina s kombijem potovala iz Sarajeva proti Sloveniji. Državno mejo iz BiH na Hrvaško so prepluli s čolnom. Pri tem naj bi jim pomagal še neznani Alžirec.

Tudi ti so zaprosili za azil in so bili prepeljani v azilni dom.

C. R.

novo staro popularno
Frenk

Sistem nacionalne varnosti deluje???? Šarec in LMŠ zagotavljajo, da smo varni v Sloveniji pred migranti.??? Kdo mu pa še verjame, LMŠ. POSLATI 35 vojakov na južno mejo, je premalo, kaj se grejo, levičarji?? Enostavno jih nič ni briga za državljane Slovenije, muslimanske migrante pa veselo naseljujo v Slovenijo. Ljudem bo počilo, dosti imajo teh nebuloz, obljub, levičarske vlade. Zakaj so je Cerar in Šarec dovolila podpisati Marakeško pogodbo za direkten uvoz muslimanov migrantov v Slovenijo???? To ni nič dobrega za Slovenijo, ker že zdaj imamo probleme z migranti muslimanskimi, integrirali se ne bodo nikoli, ljudi v Sloveniji bodo v strahu… Preberite več »