Prijeli 87 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: cazin.net)

Policisti so v preteklih dneh prijeli 87 ilegalnih migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Od tega so jih na območju Policijske uprave Novo mesto od prejšnjega ponedeljka do danes zjutraj prijeli 63. Še 24 pa so jih minuli konec tedna prijeli na območju policijskih postaj Kočevje in Ribnica. Prijeti so bili državljani Pakistana, Bangladeša, Sirije, Afganistana, Indije, Albanije, Eritreje, Egipta, Mjanmara in Savdske Arabije.

Ilegalne migrante so v preteklih sedmih dneh prijeli na območjih krajev: Damelj, Župelevec, Drenovec pri Vinici, Bojanci, Sinji Vrh, Nova vas, Stari trg ob Kolpi, Vranoviči, Križevska vas, Črnomelj ter na območju PP Kočevje in Ribnica.

Minuli konec tedna so policisti PU Novo mesto prijeli 17 tujcev, od tega osem državljanov Pakistana, šest državljanov Bangladeša in tri državljane Sirije. Prijeli so jih na območju krajev Damelj, Župelevec, Drenovec in Bojanci. Trije so izrazili namero za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom, ostale  pa so po zaključenih postopkih izročili hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj pa je PU Ljubljana sporočila, da so policisti PP Kočevje in PP Ribnica izsledili in prijeli 24 tujcev – državljane Pakistana, Afganistana in Indije. V katerem kraju so jih prijeli, PU Ljubljana ni poročala. Nobeden od njih ni zaprosil za mednarodno pomoč. 10 tujcev je bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, z ostalimi policijski postopki še niso zaključeni.

V četrtek, 18. oktobra, so prijeli 28 tujcev, na območju krajev Sinji Vrh in Nova vas pri Mokricah. Prijeli so državljane Pakistana, Bangladeša in Albanije, kako se je končala njihova pot s PU Novo mesto niso sporočili.

V ponedeljek, 15. oktobra, pa so prijeli še 18 tujcev, in sicer na območju krajev Stari trg ob Kolpi, Vranoviči, Križevska vas in Črnomelj. Prijeti so bili državljani Eritreje, Pakistana, Egipta, Mjanmara in Savdske Arabije. Kako se je končala njihova pot, s PU Novo mesto niso sporočili.

Dodatno so s PU Koper sporočili, da so 46 ilegalnih migrantov konec tedna prijeli še na njihovem območju. Skupaj s prijetimi na območju PU Novo mesto in PU Ljubljana je bilo tako prijetih 133 ilegalnih migrantov.

C. R.

novo staro popularno
Samo

To so muslimani džihadisti, borci Isisa, gamad muslimanska. V Bihaču že delajo nerede, ustrahovanje ljudi z noži, otrok, žensk. Ti migranti, dobrega se od njih nič obeta. Zdaj pa naj jočejo z njimi nevladne organizacije, ki to gamad podpirajo.

miki miška

ne lapaj, to so ljudje..boljši kot vi belokranjčki zapiti.

Samo

Miki Miška, trolll, trolll. Majhen možiček, zakompleksan. Majhna miška

cebelica2

In kam vse te migrante trpajo? Ali jih še predvidevajo tisoče da imajo takšne razpise. Že stotič vprašam zakaj jih spustijo preko meje,da sploh vstopijo v Slovenijo.Je to plansko,koliko še ali vse tisoče kateri prodirajo v Evropo.Kaj bodo naredili iz Slovenije?

miki miška

dobrodošli bratje z juga!