Prijeli 25 ilegalnih migrantov

Mejni prehod Maljevac (vir: avaz.ba)

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti včeraj in danes do 6. ure izsledili in prijeli 25 ilegalnih migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Prijeli so jih na območju krajev Preloka, Veliki Nerajec, Dolenji Suhor pri Vinici in Dolenja Pirošica. 

Policijski postopki s tujci, državljani Sirije, Turčije, Iraka, Afganistana in Bangladeša še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto, zato se ne ve, koliko jih bodo odpeljali naprej in koliko vrnili na hrvaško stran.

PU Ljubljana in PU Koper ne poročata o prijetih migrantih v zadnjih 24 urah.

Izredno stanje ob meji med BiH in Hrvaško, na območju Velike Kladuše

Na mejnem prehodu Maljevac, med BiH in Hrvaško, se je včeraj zbralo okoli 350 migrantov, ki so na vsak način skupinsko, v najmanj treh poskusih, želeli prečkati mejo in nato Hrvaško ter priti v Slovenijo. Nekateri so poskušali pobegniti tudi izven skupin. Očitno jim je to tudi uspelo.

Prišlo je tudi do pretepa tako med migranti samimi, kot napadov na policiste. Uporabljen je bil tudi nož, nekaj ljudi je bilo lažje ranjenih, med njimi tudi policist. Bosansko policijo so prešli, hrvaške pa jim ni uspelo premagati. Na mostu pri prehodu je hrvaška stran popoldne postavila tudi zapore. Po sinočnjem poročanju so imeli hrvaški policisti pripravljene celo vodne topove. Kot kaže, jim teh ni bilo treba uporabiti.

Nekaj migrantov se je vrnilo v Veliko Kladušo, ostali so v šotorih prenočili na območju Maljevca. Navajajo, da bodo vztrajali pri svoji nameri prehoda meje. Bosanski Avaz poroča, da je tudi danes na mejnem prehodu veliko število policistov. 

Današnji Avaz poroča, da je noč minila mirno. Po podatkih policije naj bi bilo danes na prehodu okoli 150 migrantov.

Okoli 150 migrantov je noč prebilo v šotorih, ob cesti, na bosanski strani prehoda. (vir: avaz.ba)
Mejni prehod Maljevac (vir: avaz.ba)

C. R.

novo staro popularno
Samo

Ljudje, migranti muslimani bodo delali same neumnosti tudi v Sloveniji. Kraje, ustrahovanje ljudi, to je njihova mentaliteta muslimanska. Naši jih pa z dogovorom z BRUSLJEM, lepo sprejemajo, dajo stanovanja, socialno pomoč večjo kot katerikoli slovenski državljan. Lep primer nesposobnosti države je primer AHMADA, KI SE POSMEHUJE SLOVENCEM, DEPORTIRAN BI MORAL BITI NA HRVAŠKO. V SLOVENIJI LAHKO DELAJO MIGRANTI, KAR HOČEJO IN DOBIJO KAR HOČEJO. KJE SMO TUKAJ DRŽAVLJANI SLOVENIJE???? NIKJER, KER TREBA ZATRETI SLOVENSKO NARODNO OZAVEŠČENOST, kolikor je jo še ostalo. S polno paro se dela proti Slovencem v lastni državi. Migrante ne bi smela SLOVENIJA NOBENEGA SPREJETI, VSE DEPORTIRATI.… Preberite več »

Miki miska

To so nasi bratje

Samo

Kar odpelji si jih domov, samo prej družino daj na varno. Ne veš nikoli, KAJ BODO NAREDILI.

miki miška

Koradi se mejmo.
sej ste rekli OGRAJO PROČ!
Odločte se že enkrat!

miki miška

AHMAD JE CAR!

NI VSE

no,no, čez vikend pa še ostali iz BIH.