Pogrešan je 26-letni Jaka Fekonja

Jaka Fekonja (vir: policija.si)

Policisti Policijske uprave (PU) Novo mesto prosijo za pomoč pri iskanju 26-letnega Jake Fekonje iz Krškega. Nazadnje so ga izsledili v noči iz srede na četrtek, ko je ob 00.30 na bankomatu na Celovški cesti v Ljubljani dvignil denar. Vse, ki bi morda imeli kakšne informacije o njem ali ga opazijo, prosijo, naj to sporočijo na policiji.

Domači se naj bi z Jako nazadnje pogovarjali v sredo popoldne po telefonu, od tedaj pa se ni več javljal. Jaka je visok med 170 in 175 centimetri. Ima temne oči in svetlo rjave lase, pristrižene na kratko. Je suhe postave. Od doma je odšel oblečen v modre jeans hlače ter sivo jopo s kapuco, čez katero je imel oblečeno črno jakno. Na glavi je imel črno kapo in verjetno nosi črn nahrbtnik. Moral bi jemati zdravila, pa jih zadnje čase verjetno ni, policija navaja, da naj bi v stiku z ljudmi deloval prestrašeno in paranoično, zato je ob morebitnem stiku potrebna previdnost.

Vse, ki bi Jako opazili ali kar koli vedeli o njegovem izginotju, prosijo, naj o tem obvestijo Policijsko postajo Krško (07) 49 29 400 ali najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080 1200.

Pogrešana 31-letna Ivana Petrović

Ivana Petrović (vir: policija.si)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so bili obveščeni, da je pogrešana 31-letna Ivana Petrović iz Novega mesta, ki sicer že več kot 10 let biva na Škotskem (Velika Britanija).

Pogrešana je na Škotsko odpotovala zaradi študija in dela. Domnevno naj bi bila v mestu Edinburgh.

Pogrešano Novomeščanko so domači nazadnje videli leta 2012 in se z njo še pogovarjali po telefonu oktobra 2016, od takrat naprej pa se je za njo izgubila vsaka sled. Je močnejše postave, visoka okoli 165 cm, svetle polti in okroglega obraza, ima zelene oči (obstaja možnost, da uporablja očala).

Vse, ki bi pogrešano osebo opazili ali kar koli vedeli o njenem izginotju, prosijo, naj o tem obvestijo Policijsko postajo Krško (07) 49 29 400 ali najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080 1200.

Komentarji