petek, avgust 23, 2019
Doma Bela krajina Ilegalni migranti ugrabili 80-letnega Belokranjca – z več podrobnostmi

Ilegalni migranti ugrabili 80-letnega Belokranjca – z več podrobnostmi

Danes popoldne so ilegalni migranti ugrabili 80-letnega Belokranjca, ki je bil v vinogradu, ga zvezali, dali v prtljažnik avtomobila in ga spustili v Sežani. Avtomobil so našli v Italiji. Dogodek je potrjen.

Italijanski policisti so pozneje v Italiji prijeli tudi 3 ugrabitelje, četrti je iz avtomobila izstopil že nekje v Sloveniji in ga niso prijeli.

Mirko Moravec iz Malega Nerajca.

Štirje ilegalni migranti so ugrabili 80-letnega Mirka Moravca iz Malega Nerajca v občini Črnomelj. Njegova hči je za medije povedala, da so očeta napadli med delom v vinogradu, ga zvezali z vrvjo in zaprli v prtljažnik njegovega osebnega avtomobila. Nato so se usedli v avtomobil in pot nadaljevali proti Italiji. Pri Sežani so očeta izpustili in se z ukradenim avtom odpeljali proti Italiji.

Ugrabljeni Mirko Moravec je trenutno še v Sežani, policisti črnomaljske policijske postaje in kriminalisti pa so območje vinograda ogradili ter začeli s preiskavo.

Dodatno: Z več podrobnostmi o ugrabitvi

Hčerka Nataša Morave Jakofčič (printscreen)

Hčerka Nataša je povedala je, da je njen oče Mirko Moravec okoli 8. ure zjutraj odšel v vinograd tik nad vasjo. Okoli 10. ure mu je prinesla malico, nekaj malega sta spregovorila. Potem jo je poklical okoli 13. ure in ji naročil, naj mu prinese škropilnico. Ko je prišla, ji je povedal, da ima dva gosta, ki sta se mu predstavila kot arheologa. Ta dva sta mu dejala, da je kraj zanimiv in bi lahko našla kakšne arheološke ostanke.

Vrnila se je nazaj, nato je okoli 13.30 videla, da se je mimo peljal očetov avto. Ni bila pozorna, ali je v njem oče. Čez nekaj časa jo je začelo skrbeti, kam je odšel, zato se je v vinograd odpravil njen sin in jo poklical, češ da očeta ni tam. Začela je klicati znance, ki pa tudi niso vedeli, kje je oče.

Nato jo je okoli 18. ure poklicala neka gospa in se ji predstavila kot Sežančanka. Dejala je, da je oče pri njej.

»Bila sem v šoku, ker nisem vedela, kaj bi on delal v Sežani ob šestih popoldne.  Povedal mi je, da so ga zvezali, dali v prtljažnik in odpeljali, v gozdu blizu Sežane pa vrgli iz avta. Potem je on sam poiskal prvo hišo, da nas je lahko sploh poklical,« je povedala Nataša Moravec Jakofčič za Radio Odeon.

Odzivi

Po objavi novice je bila Slovenija na nogah. Družbena omrežja, kot sta Facebook in Twitter, so bila zasuta. Pojavljati so se začeli pozivi tudi k protestom. Od prve ugrabitve do prve žrtve je namreč le majhen korak.

Marjan Šarec, predsednik vlade, se na dogodek ni odzval z nobenim sporočilom.

Edini od politikov, ki se je pozno sinoči odzval na dogajanje, je bil Janez Janša, predsednik SDS. Na Twitterju je zapisal:

Zahteve Vladi RS in medijem je poslala tudi evropska poslanka Romana Tomc iz vrst SDS.

C. R.

novo staro popularno
Jure

Belokranjci, Dolenjci, Kočevci, Ribnčani, Slovenci, Stopimo skupaj dokler je še čas. V Ljubljano in dol s to vlado. Edino to nas reši. Drugače nas bodo pobili.

Janez

Nevladne organizacije, ki zagovarjate muslimanske migrante, izdajate lasten narod. Sorosovi plačanci
???? Država ne more zaščititi ljudi pred migranti?? Začelo se je, prišlo bo do še večjih exkalacij z migranti. Ljudje bojte se migrantov, to je kriminalna muslimanska zalega migrantska.

UH-Me piš

In vlada -LMŠ,SD,SMC,SAB,DeSUS,ZL- nas Slovence pita z -nadzorujemo,vse je pod nadzorom itd. Sami totalni nesposobneži. Okrog hiš si zidajo ograje,državljane pa puščajo v nemilost ( sedaj se vidi,da policija sama ni zmožna varovati meje,za napotitev vojske na mejo pa vladajoči nimajo jajc ali pa za ustanovitev garde kakor je bilo že predlagano,a se teh vladajočih pezdetov ni prijelo nič ) tem pritepenim ilegalnim migrantom. DOL Z VLADO IN VOJSKO NA MEJO !

miki miška

in šefi policijski zopet
VSE OBLADAMO, NADZORUJEMO MEJO!
Katastrofa od vlade in države..
Novomeški policisti pa bodo spet posneli spot božični,,lallalala
Starček pr 80 dve uri v prtljažniku?
Zamislite si kako mu je bilo, dobro da je preživel.
Odstop vseh odgovornih, dokler je čas!

miki miška

Kpardon..bil je 6 ur v prtljažniku..groza
mesca not dat pa da vidim mladeniča mlečnega.

Uporabnik

Zaščitimo svoje starše.