Akrapoviču grozi začasna prepoved zaposlovanja tujcev

Zavod za zaposlovanje je inšpekciji za delo prijavil podjetji Akrapovič in Celina Plus. Celina Plus naj bi Akrapoviču posredovala tuje delavce, čeprav za to ni imela dovoljenja. Akrapoviču zato grozi prepoved zaposlovanja tujcev.

Po poročanju Dnevnika so bili delavci iz Bosne in Hercegovine v Sloveniji premalo časa, da bi jih lahko agencija za zaposlovanje, tudi če bi imela dovoljenje ministrstva za delo, posredovala drugemu podjetju. Celini Plus grozi globa v višini od 10.000 do 125.000 evrov, Akrapoviču pa od 3000 do 60.000 evrov. Še hujša potencialna sankcija pa je začasna prepoved zaposlovanja tujcev, saj podjetje Akrapovič nujno potrebuje varilce, večina teh pa je v Sloveniji tujcev.

Podjetje Akrapovič je s Celino Plus že prekinilo sodelovanje, njihove varilce pa naj bi zdaj sami zaposlili. Podjetje Akrapovič ima proizvodnjo v Črnomlju.

Po podatkih Ajpesa je Celina plus, mehanska obdelava kovin, d. o. o., zasebno podjetje iz Senovega. Kot kaže, so delovali tudi kot agencija za zaposlovanje, za kar pa niso imeli ustreznega dovoljenja. Podjetje je v lasti Jana Senice, ustanovljeno je bilo marca 2014.

C. R.

novo staro popularno
pr'koritu

Pravilno. Naj tako famozno opevani Akrapovič varilce plača spodobno, pa se bo tudi kakšen domačin z veseljem odločil za takšno delo. Kjer sta dober denar in pogoji, ljudje poprimejo za vsakršno delo. Poglejmo za primer NEK ali pa Krko. Tudi tam so zdravju nevarne snovi, ampak, ker nudita delavcem primerno plačilo ter vsa možna zaščitna sredstva, se delavci odločijo za to delovno mesto.

Žile

Sej mu tut bosanci bežijo od 100 se jih je sam 15 vrnlo pa se te bojo vrjetn sli sam da si papirje zrihtajo!!!Za 700 evrov bo mogu kr sam prjet za aparat🤣🤣